open-navfaktor-logo
search
Donesena odluka
Ukinuta Covid-ograničenja za ulazak stranaca u BiH
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo odluku o prestanku važenja ranije odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, čime se ukidaju ranije donesene Covid-restriktivne mjere za ulazak u BiH.
26.05.2022. u 14:20
get url
text

- Odluka je donesena na osnovu podataka nadležnih zdravstvenih institucija o povoljnoj epidemiološkoj situaciji u BiH već duži period, te zbog činjenice da je većina zemalja regije i svijeta ukinula sve mjere stranim državljanima za ulazak u njihove zemlje - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Također je donesena i odluka kojom prestaje da važi Odluka o ograničenju kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini, donijeta radi zaštite zdravlja građana nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija u martu 2020. godine proglasila pandemiju prouzrokovanu koronavirusom.

- Donošenjem ove odluke prestaju se primjenjivati mjere kojim se zabranjuju kretanje i boravak stranaca izvan centara u koje su smješteni - navedeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.