open-navfaktor-logo
search
Novi Grad
Uklonjena šikara uz šetalište Otoka - Meander
Općina Novi Grad Sarajevo uz saglasnost vlasnika parcele, započela je čišćenje i uklanjanje šikare na lokalitetu Otoka – Meander, koja je bila zapuštena i narušavala izgled ovog dijela Novog Grada.  
09.10.2020. u 11:12
get url
text
Otoka - Meander
Otoka - Meander

Čišćenje i uređenje vrši JP Lokom, zapuštena površina u neposrednoj blizini stambeno-poslovnog objekta, bila je zarasla grmljem i drugim niskim rastinjem, u kojem su se skrivali narkomani i druge osobe sklone činjenju prekršaja i krivičnih djela i migranti, a služila je i za bacanje smeća i okupljanje pasa lutalica, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

Stanovnici obližnjeg stambenog objekta primijetili su i glodare i gmizavce, te su se obraćali za pomoć Savjetu MZ "Otoka". Stoga Općina, iako se radi o privatnom vlasništvu, radi na tome da se ovaj dio Novog Grada očisti i uredi. 

Inicijativa da se ovaj prostor uredi i očisti usvojena je na sjednici Općinskog vijeća, u julu 2019. godine, nakon čega su nadležne općinske službe poduzele aktivnosti na pronalasku vlasnika parcele i dobijanju saglasnosti za ulazak u privatni posjed i njegovo čišćenje.

Nedavno su na ovom lokalitetu, s obje strane Sedme transverzale izgrađene pješačke staze sa zelenim pojasima, zasađeni drvoredi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.