open-navfaktor-logo
search
Predmet "Vitorog"
Ukupno deset i po godina zbog trgovine droge
Optuženi su "pali" u akciji "Vitorog"u februaru ove godine kada je zaplijenjeno oko 53,5 kilograma skanka, 35 grama kokaina, automatsko oružje sa okvirima i municijom, i drugi predmeti
24.10.2019. u 15:52
get url
text

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je danas Davora Ercega na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljene trgovine droge i oružja.

Erceg je prije dva dana sklopio sporazum sa tužilaštvom i priznao krivicu, koji je sud danas prihvatio.

Osim njega, jučer su sporazum sa tužilaštvom sklopili i njegova supruga Željka Erceg koja je pristala na dvije godine robije, te trećeoptuženi Sergej Tutnjilović kojem su nakon priznanja krivice, predviđene četiri godine zatvora.

Tužilaštvo RS-a, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, krajem jula ove godine podiglo je optužnicu protiv Davora i Željke Erceg i Sergeja Tutnjilovića zbog krivičnog djela počinjenog u sastavu kriminalnog udruženja, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Protiv Davora Erceg optužnica je podignuta i u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Bračnom paru Erceg ukinut je pritvor, uz sudske mjere zabrane da ne smiju napuštati mjesto boravište i RS.

Prema navodima optužnice, Davor Erceg, Željka Erceg i Sergej Tutnjilović su tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora kao pripadnici grupe, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na području Bosanske Gradiške i okolnih mjesta kao i na području Hercegovine neovlašteno proizvodili, nabavljali, ilegalno skladištili, transportovali i prodavali marihuanu i spid, a sve u svrhu dalje prodaje kupcima na području RS-a.

Još dvije osobe za koje postoji sumnja da su pripadnici iste grupe, su u bjekstvu.

Optuženi su "pali" u akciji "Vitorog"u februaru ove godine kada je zaplijenjeno oko 53,5 kilograma skanka, 35 grama kokaina, automatsko oružje sa okvirima i municijom, i drugi predmeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.