Ulaz besplatan: Artan Lili iz Beograda sutra će zabavljati Mostarce

Objavljeno: 12.07.17 u 18:29

U sklopu programa “Lijepi zvuci ljeta”, sutra s početkom u 21.30 sati na Ljetnoj sceni Kosače u Mostaru (na krovnoj terasi) koncert će održati grupa Artan Lili, noise – pop senzacija iz Beograda. Ulaz je besplatan!

Artan Lili: Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu
Artan Lili: Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu

Uoči koncerta u Mostaru, kažu da će oni koji dođu imati priliku uživati u njihovom cjelokupnom asortimanu.

- Čeka vas noć najiskrenijeg beogradskog rokenrol zvuka u mostarskoj noći. Jer četvrtak je stari dripac, kao stvoren za to… Volimo vas, vidimo se – poručuje Artan Lili mostarskoj publici.

Artan Lili je nesumnjivo najčešće pominjani sastav u regionu u prethodnih par godina, kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj rock sceni. Grupa postoji od 2013. godine, ali se tokom vremena postava ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku koja se sada po prvi put predstavlja i mostarskoj publici: Marko Ajković – bubanj, Bojan Slačala – bas i vokal, Ivan Skopulovič – gitara i Romana Slačala – vokal, daire.

Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je plasman pjesme "Ako stanemo tu", koja je odmah kao novitet zasjela na prvo mjesto liste Diskomera Studija B, što je prije njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal.

Artan Lili završene pjesme objavljuju sukcesivno, preko Bandcamp platforme u formi singlova. Ovakav metod - singl po singl u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko prije njih to nije uradio. Na taj način osavremenjuju zastarjeli vid izdavanja albuma.