open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Ulica Kralja Tvrtka: Ponovo se vraća stara kamena kocka
Rekonstrukcija 230 metara ulice Kralja Tvrtka bit će izvedena u dvije faze, prvi dio između Kranjčevićeve i ulice Augusta Brauna, dok drugi dio je između ulica Augusta Brauna i Maršala Tita
04.07.2019. u 10:59
get url
text

Od početka sedmice kako su započeli radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka na Marijinom Dvoru uklonjena je stara kamena kocka, koja će biti vraćena na kraju radova, te je započeto uklanjanje postojeće podloge.

Tokom ove sedmice vlasnici su uklonili vozila sa parkinga u ovoj ulici tako da se sada neometano odvijaju radovi, koji bi po ugovoru trebali biti završeni za 60 dana. Prema projektu, postavit će se i novi asfalt na trotoarima.

Zbog velike frekvencije saobraćaja na ovom dijelu Marijinog Dvora rekonstrukcija 230 metara ulice Kralja Tvrtka će biti izvedena u dvije faze, prvi dio između Kranjčevićeve i ulice Augusta Brauna, dok je drugi dio između ulica Augusta Brauna i Maršala Tita.

Općina Centar finansira radove u ulici Kralja Tvrtka iz budžeta u iznosu od 306.540 maraka, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.