- Na taj način dileri su pokušali da sakriju miris skanka, znajući da hrana za pse ima jak miris. Međutim, ni to ih nije spasilo. Policija je detaljno pretresla stan i pronašla drogu - otkrivaju izvori Nezavisnih, koji dodaju da je pod lupom policije bilo više lokacija, uključujući i stan iznad kafića "Friend caffe" u naselju Lauš.

VEZANI TEKST - Epilog akcije "Kosmos": Oduzeto osam kilograma droge, pet osoba uhapšeno

U akciji "Kosmos" ukupno je pronađeno više od osam kilograma skanka, a uhapšeni su Stanko Savić, Marko Ignjatić, Adisa Ćulbrk, Igor Stojičić i Dalibor Kojić.

Poslije kriminalističke obrade, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka u subotu navečer pod jakim mjerama sigurnosti, za koju su se pobrinuli i policajci naoružani dugim cijevima, predati su Savić (52) i Stojičić (50).

Iz Okružnog javnog tužilaštva su naveli da će poslije ispitivanja tužilac odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora. 

Iz policije su saopćili da je u jednom od pretresenih stanova, uz skank, pronađeno i sedam grama praha koji asocira na kokain.

U nastavku akcije, u pretresu drugog stana, pronađeno je i zaplijenjeno više od osam kg skanka, ali i vaga za precizno mjerenje, te pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s prodajom droge.