Utorak, 13.04.2021.

Uljepšao im dan: Asmir Begović posjetio djecu u centru Los Rosales

Fondacija već dvije godine ima u planu izgradnju sportskog kompleksa u gradu na Neretvi, međutim neko to opstruira

U povodu dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje, Centar 'Los Rosales' u Mostaru posjetio je golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine – Asmir Begović. Begović je odlučio da svoju prvu zvaničnu posjetu upriliči na prvi dan nove školske godine. Vrijeme je proveo u druženju sa korisnicima Centra.

-Već dugo radimo zajedno. Ova škola je blizu moga srca i moje fondacije, dosta smo pomogli. Iskoristio sam ovu priliku da lično dođem i posjetim djecu i vidim kako to sve izgleda. Nadam se da sam uljepšao djeci dan - kazao je Begović.

"Asmir Begović Fondacija" štićenicima Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar pomaže već niz godina. Saša Mehmedović, nastavnik tjelesnog odgoja u ovoj ustanovi, zahvalio se Begoviću na izdvojenom vremenu u jeku transfera i prelaznog roka, da posjeti mostarski Centar.

-Došao je prvi put, ali  ko zna koji put je pomogao našem Centru u vidu raznih sportskih manifestacija. Bez pomoći takvih fondacija teško bi bilo sve to organizirati - kazao je Saša.

Prije Begovića, godinama je Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, posjećivao ovaj Centar i danas to čini, no Asmir je, kako kaže Saša, neko koga žele zadržati prije svega kao prijatelja. Fondacija Asmir Begović već neko vrijeme želi u Mostaru izgraditi sportski centar koji bi prije svega bio namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju, ali i ostaloj djeci. Problem je gradska vlast koja očito nema sluha za jednu takvu ideju. Današnju posjetu su iskoristili i za razgovor na tu temu.

-Fondacija već dvije godine ima u planu izgradnju sportskog kompleksa u gradu na Neretvi, međutim neko to opstruira. Taj kompleks bi bio koristan svoj djeci koja se žele baviti sportom. Zaista je tužno kada neko želi da uloži svoj novac i napravi nešto tako, a da ga neke treće stvari u tome sprečavaju - dodao je Saša.

Istaknuo je da će stati uz Begovića i pomoći da se to konačno realizuje.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh