Uloga u seriji Elif mu je prva u životu, a već bi sve dao za glumu

objavljeno: 20.12.2017. u 13:58

Turskog glumca Cenaya Türksevera gledamo u aktualnoj 4. sezoni serije Elif na OBN-u. Uloga Junusa njegova je prva u životu nakon uspješne karijere u modelingu.  

Dvadesetsedmogodišnjem Cenayu je sjajno išlo u modelingu, snimio je nekoliko naslovnica i sudjelovao na bezbroj modnih revija, kada mu se pružila prilika zaigrati u seriji Elif. Međutim, dok je još trajala 3. sezona mladi je model išao u školu glume Ebru Ay, gdje je proveo gotovo godinu dana. Većinu svojih snimanja kao model radio je bez brade, a za seriju se trebao malo promijeniti. Došla je brada, malo manje mišića i promjena osobnosti.

-Ako za dati karakter treba smršati, smršat ću, ako se treba udebljati udebljat ću se, ošišati kosu, bradu, uradit ću sve što treba samo da se dobro odrazim u onome što je vezano za karakter. Išao bih do kraja, jer u glumi nema kalupa - kazao nam je u intervjuu zgodni Cenay.

Iako je priznao kako je Junus nešto drugačiji od njega privatno, primjećuje kako poprima i neke njegove navike u privatnom životu.

-Junus pije gorku kafu, ja sam pio slađu, sad i ja polako počinjem da pijem gorču kafu. Polako počinjem da razmišljam kao Junus, da sjedim kao Junus, da pričam kao Junus... - rekao je.

Njegova popularnost tek sada dobija na zamahu, tako da se puno toga ne zna o njegovom privatnom životu. Sam je izjavio kako je single i uživa u slobodi. Neće sigurno još dugo, jer svakodnevno izlaze fotografije iz njegove prošlosti u kojima je gotovo bez odjeće a raste i broj sljedbenica na društvenim mrežama.

Cenaya kao hladnokrvnog Junusa kojega na sve načine želi zadiviti plaha i uporna Birdže gledajte u seriji Elif na OBN-u svakog radnog dana u 20 sati.