navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Austrijski projekat

Umjetnik iz Sarajeva, Rikardo Druškić, oslikao konzervu pića za dobro raspoloženje

Ayoka je ime cijelog projekta, i rekli su mi da tako nešto na svjetskom tržištu ne postoji. Projekat su pokrenula dva mladića iz Austrije

Objavljeno: 29.07.2019. u 20:07
get url
text
Rikardo Druškić: Umjetnik iz Sarajeva


Rikardo Druškić, umjetnik iz Sarajeva, uvijek je kroz autentične načine prezentirao svoj rad: oslikavanjem auta, izložbama na ekranima Timesa Squarea i velikog ekrana SCC-a... a sada je oslikao konzervu pića, koje je napravljeno od biljaka  iz Afrike, a utiču pozitivno na raspoloženje čovjeka.

- Ayoka je ime cijelog projekta, i rekli su mi da tako nešto na svjetskom tržištu ne postoji. Projekat su pokrenula dva mladića iz Austrije. Oni su Sebastian Raber i Philip Lanz, i iza njih stoji desetina ljudi, koji su u projekat uključeni. Na mene su naišli sasvim slučajno, preko Instagram hashtegova. Lično, na ovu slučajnost sam jako ponosan. Instagram je platforma, preko koje ljudi, svakog momenta, milione sadržaja objavljuju, a sve se to onda dijeli u fragmente, preko hashtegova.

Hashteg preko kojeg su mene našli je #abstractart, i jako je popularan, jer u svakoj sekundi, na stotitne radova, ljudi širom svijeta postavljaju. Oni su odabrali moj u odnosu na hiljade radova koje su pregledali i veoma sam sretan zbog toga. U konačnici, htjeli su da moj rad bude na konzervi i baza za vizualni identitet koji će u budućnosti graditi. Ono što me posebno raduje, to su energije i životni pogledi Sebastianovi, Philiphovi i moji, koji su vrlo sličnog senzibiliteta, koji me tjeraju da mislim da ove lijepe priče, sigurno stoji puno veća sila, koja nas je spojila. Sretan sam i radostan, što dvojici mladih ljudi, sa vrlo zdravim pogledom na život, mogu pomoći u realizaciji njihovih planova - napisao je Druškić na svom Facebook profilu.