open-navfaktor-logo
search
Jedinstvena poruka
Umjetnik Ramo Tučić predstavio svoju izložbu "Ja postojim" posvećenu djeci rata
Ramo Tučić, umjetnik i žurnalist večeras je u Tuzli predstavio svoju izložbu "Ja postojim", a koja je posvećena djeci žrtvama ratnog silovanja koja su ostala bez svog identiteta.
10.02.2020. u 20:56
get url
text
Ramo Tučič

U obraćanju publici rekao je da bi želio da ova izložba ponese jedinstvenu poruku mira.

- U ovoj izložbi su okupljena sva djeca, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Niko nije zaboravljen, oni među nama postoje i oni su ti koji šire mir među našim državama i mi trebamo živjeti taj mir i suživot – kaže za Fenu autor izložbe Ramo Tučić

Njegova izložba nosi jedinstvenu poruku ljudskih osjećanja.

- Na ovakvim izložbama je veliki izazov govoriti o miru - kaže autor.

Ramo Tučić je rođen u Zvorniku, ratne 1992. godine. Djetinjstvo je proveo u izbjeglištvu u Njemačkoj, odrastajući bez oca. Nakon što se vratio u Zvornik, kao dječak je shvatio da svoj rad i aktivizam treba da posveti djeci rata, kojima je i sam pripadao. Sva njegova djela rezultat su njegovog umjetničkog angažmana, odnosno njegovog ličnog osjećanja posvećenog djeci rata.

Ramo Tučić svoju izložbu "Ja postojim" predstavit će i u drugim gradovima BiH, a projekt na kojem trenutno radi obići će i brojne evropske gradove. Kaže da mu je cilj da se što više ljudi pronađe u njegovim linijama života.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.