Beograd

Umro osnivač bendova "Vampiri" i "Familija"

Objavljeno: 03.01.2019. u 18:33

Goran Redžepi bio je i poznati borac za očuvanje životne okoline

Jedan od osnivača i bubnjar bendova "Vampiri" i "Familija" Goran Redžepi - Gedža preminuo je u srijedu u Beogradu, javljaju srbijanski mediji.

Osim karijere u muzici, ostvario se i kao producent brojnih TV emisija, ali i kao veliki ekološki borac.

Od njega su se na društvenim mrežama oprostili i mnogi kolege i prijatelji koji ne skrivaju tugu zbog ovog gubitka.

Goran Redžepi bio je jedan od osnivača benda "Vampiri" s kojima je, kao bubnjar, snimio tri albuma - "Rama-Lama-Ding-Dong", "Tačno u ponoć", "Be-Be", a bio u postavi do prvog raspada benda koji se dogodio 1993. godine. Nakon toga, 1994. godine zajedno s Pejom, Deksijem, Vasom i Lukom, bivšim članovima benda "U škripcu", osniva bend "Familija" s kojima iste godine snima čuveni album "Narodno Pozorište".

Nakon raspada "Familije", 2000. godine snimio je svoj samostalni album pod imenom "Kad budem mršav i beo". Nakon toga, pjevao je prateće vokale na prvom albumu benda "The Dibidus" kojima se kasnije pridružuje za bubnjem, a posljednji studijski uradak je imao s bendom "Peja i Zmajevo Gnezdo" 2016. godine.

Bio je autor emisije o ekstremnim sportovima na BK televiziji, a proteklih godina mnogo vremena posvetio je podizanju svijesti o ekologiji i problemima vezanim za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Zbog toga je započeo TV serijal Recycle Bin Eco Guerilla, u kojem su obrađivane brojne ekološke teme. Pored toga, bio je jedan od autora emisije Pogledaj oko sebe, koja je emitirana na televiziji N1.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije