open-navfaktor-logo
search
Održane sjednice
Unija sindikata policije FBiH o stanju u Savezu samostalnih sindikata BiH
Nakon decembarske Skupštine na kojoj su izabrani novi predstavnici i sindikalno rukovodstvo Unije samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine, u srijedu su održane konstituirajuće sjednice organa tog policijskog sindikata.
31.01.2020. u 18:46
get url
text
Mirza Hadžiabdić

Konstituisani su Upravni i Nadzorni odbor, te Statutarna komisija Unije samostalnih sindikata policije FBiH. Isti dan, održana je i prva redovna sjednica Upravnog odbora na kojoj su razmatrane aktuelne teme i pitanja od interesa za Sindikat i njegove članice.

Kako je saopćeno iz Unije, između ostalog, razmatrano je i stanje u Savezu samostalnih sindikata BiH nastalo održavanjem, kako su naveli " nelegalnog vanrednog kongresa Saveza".

- Data je puna podrška aktivnostima koje provode predstavnici Unije sa još 15 granskih sindikata, a koje su poduzete s ciljem održavanja novog kongresa Saveza i vraćanja njegovog rada u zakonske i statutarne okvire, kao i ulogu zbog koje i postoji - saopćeno je iz Unije. 

Na sjednici je donesena i odluka kojom je, na zahtjev Sindikata policije Bosansko-podrinjskog Kantona taj sindikat primljen u članstvo Unije samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine, koja sada ima sedam članica.

- Izražavam posebno zadovoljstvo zbog činjenice da su prepoznate aktivnosti Unije i njenih predstavnika koje su provodili u proteklom periodu, te da su iste, pored ostalog, rezultirale i zahtjevom za članstvo naših kolega iz Sindikata policije BPK-a Goražde, čime je data dodatna snaga sindikalnom jedinstvu i djelovanju, kao što je i iskazana potreba za određenim sindikalnim aktivnostima u bliskoj budućnosti, kako na području ovog kantona, tako i ostalih kantona u Federaciji gdje Unija ima svoje članice, ali i na nivou Federacije Bosne i Hercegovine - istakao je, između ostalog, u svom obraćanju Upravnom odboru, Mirza Hadžiabdić, predsjednik Unije samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.