UNIQA zvanično osiguranje tima Specijalne olimpijade BiH na ZOI u Austriji!

Objavljeno: 20.03.17 u 10:16

Zimske olimpijske igre za osobe sa intelektualnim poteškoćama su jedinstven događaj koji okuplja više od 3.000 sportista iz 117 zemalja svijeta. Oni će se u periodu od 18. do 25. marta 2017. godine u Austriji takmičiti i pokazati svoje talente u različitim disciplinama.

Naime, Specijalna olimpijada koja se održava svake četiri godine igra značajnu ulogu u inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama kojima sport pomaže da postignu značajne uspjehe i uživaju u radostima života.

UNIQA u Bosni i Hercegovini ali i na nivou UNIQA Grupe se pridružilo ispunjavanju ovog cilja i ove godine je službeni sponzor manifestacije te zvanična osiguravajuća kuća i sponzor bh. olimpijskog tima.

-Zadovoljstvo nam je biti dijelom Specijalne olimpijade, ove značajne manifestacije koja globalno promoviše inkluziju osoba sa intelektualnim poteškoćama kojima sport pomaže da ispune svoj potencijal, pokažu svoje sportske sposobnosti i postignu značajne uspjehe. Svim našim olimpijcima, koji su marljivo trenirali u proteklom periodu za svoj nastup u Austriji, želimo puno uspjeha i dobrih rezultata na ovogodišnjim olimpijskim igrama – izjavila je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.

Direktorica Specijalne olimpijade u BiH Kada Delić Selimović također je izrazila svoje zadovoljstvo ovogodišnjom saradnjom sa UNIQA osiguranjem:

"Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji nastupa sa 16 sportista, koji će se takmičiti u alpskom skijanju i nordijskom trčanju. Ovim putem želim zahvaliti UNIQA osiguranju na podršci našem olimpijskom timu. Nadamo se da ćemo opravdati ukazano povjerenje i da ćemo na najbolji način promovisati našu zajedničku saradnju".

Članice UNIQA Grupe, uključujući UNIQA osiguranje u BiH, su pokrenule kampanju na društvenim mrežama pod nazivom Make2017Better (Učini 2017. boljom) u znak podrške sportistima sa intelektualnim poteškoćama iz cijeloga svijeta. Cilj kampanje je da što veći broj građana postavi svoje fotografije sa maskotama Specijalnih zimskih olimpijskih igara, Larom i Luisom, na službeni Facebook profil UNIQA osiguranja https://www.facebook.com/uniqa.ba/ uz hashtag #Make2017Better.

-Što više fotografija bude objavljeno, bh. tim olimpijaca ima veću šansu osvojiti dodatnu novčanu podršku koju će obezbijediti UNIQA Grupa. Vjerujemo da će se veliki broj građana pridružiti i ohrabriti naše vrijedne olimpijce na putu ka uspjesima. Učinimo zajedno 2017. boljom! - naveli su iz Uniqe.