open-navfaktor-logo
search
Stigao defanzivac
United angažmanom novog pojačanja srušio rekord Ria Ferdinanda
United će odmah isplatiti 45 miliona funti, a od ostvarenih bonusa Wan-Bissake zavisit će da li će njegov novi klub uplatiti dodatnih pet miliona 
26.06.2019. u 14:03
get url
text

Manchester United dogovorio je transfer vrijedan 50 miliona funti u kojem će mladi Aaron Wan-Bissaka iz Crystal Palace stići na Old Trafford.

Očekuje se da će 21-godišnji desni bek odmah otputovati na medicinske preglede, a engleski mediji javljaju kako će u novom klubu zarađivati oko 80.000 eura sedmično, što je osam puta više u odnosu na iznos koji je zarađivao u Palaceu.

United će odmah isplatiti 45 miliona funti, a od ostvarenih bonusa Wan-Bissake zavisit će da li će njegov novi klub uplatiti dodatnih pet miliona na račun tima iz Londona.

Mladi fudbaler postao je četvrti najskuplji u historiji engleskog velikana, a više novca United je izdvojio samo na transfere Paula Pogbe (89 mil. funti), Romelua Lukakua (75 mil. funti) i Angela Di Marije (59 mil. funti).

Ovim transferom Crveni đavoli su srušili i klupski rekord kada je riječ o iznosu koji su izdvojili na jednog defanzivnog fudbalera. Vlasnik ovoga rekorda prethodno je bio Rio Ferdinand kojeg su 2006. godine platili oko 41 milion funti.

Wan-Bissaka je tek drugo pojačanje koje je angažovao Manchester United ovoga ljeta. Prethodno je iz Swanseaja stigao mladi krilni fudbaler Daniel James.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.