open-navfaktor-logo
search
Slučaj "Khashoggi"
Univerzitet Harvard otkazao konferenciju saudijskog princa Turkija al-Faisala
Konferencija je otkazana uz objašnjenje da zbog slučaja “Khashoggi“ nije pravo vrijeme za nju
04.11.2018. u 11:28
get url
text

Američki Univerzitet Harvard otkazao je konferenciju saudijskog princa Turkija al-Faisala uz objašnjenje da ”zbog slučaja Khashoggi nije pravo vrijeme za nju“, javlja Anadolu Agency (AA).

Bivši ministar za obavještajne poslove Saudijske Arabije al-Faisal za medij ”The Daily Beast” izjavio je kako je univerzitet otkazao poziv da održi konferenciju.

Nekadašnji ambasador Saudijske Arabije u Washingonu kazao je kako je dobio obavještenje koje je uputio univerzitet, a u kojem je pisalo kako zbog slučaja Khashoggi nije pogodno vrijeme za održavanje konferencije.

Ubijeni novinar Jamal Khashoggi jedno vrijeme bio je savjetnik princa Turkija.

Saudijska Arabija se suočila sa kritikama iz cijelog svijeta zbog ubistva saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Kolumnista "Washington Posta" nestao je 2. oktobra, nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu da preuzme dokumente koji su mu bili potrebni da bi se vjenčao.

Prema tvrdnjama kancelarije državnog tužilaštva u Istanbulu, kada je ušao, Khashoggi je odmah zadavljen, a zatim i raskomadan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.