navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Spektakularan prizor

Unuka Grace Kelly jašući na konju otvorila Chanelovu reviju na Sedmici visoke mode u Parizu

Zaljubljenici u modu s nestrpljenjem su dočekali reviju francuske luksuzne modne kuće Chanel - finalnu u Sedmici visoke mode u Parizu, koja se pretvorila u pravu senzaciju kada je modnom pistom prošao - konj.

Objavljeno: 26.01.2022. u 09:14
get url
text

Naime, na samom početku revije svu pažnju privukla je Charlotte Casiraghi, kćerka monegaške princeze Caroline od Hannovera te unuka holivudske dive Grace Kelly, koja je u jahaćoj jakni od crnog tvida i šljokica prošla pistom jašući na konju dok je predstavljala kolekciju dizajnerice i kreativne direktorice Chanela Virginie Viard.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlotte Casiraghi Rassam ♡ (@dailycharlottecasiraghi)

Tridesetpetogodišnja princeza u modnu historiju Chanela upisala se još 2020. kada je postala nova ambasadorica i glasnogovornica francuske modne kuće koja je na svojoj službenoj stranici objavila kratki film sa Charlotte u glavnoj ulozi kampanje.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlotte Casiraghi Rassam ♡ (@dailycharlottecasiraghi)

Kreacije koje su predstavile modnu sezonu proljeće/ljeto 2022. uglavnom su zagasitih boja i jednostavnog kroja s pokojim upečatljivim detaljima koji podižu dizajnerske komade na sasvim novi nivo.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Prema stajlinzima u kojima su modeli prošetali pistom, u nadolazećoj sezoni očekuju nas klasični ljetni lagani i prozirni materijali, visoki prorezi, cvjetni detalji, šljokice, a za formalne prilike trendi izbor bit će kompletići od tvida.