U četvrtak 4. oktobra 2018. održana je sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo na kojoj je rukovodstvo kluba razgovaralo o aktuelnim temama u vezi sa administrativnim pitanjima, otvaranju novog Fan Shopa i stanju u sportskom segmentu.

Upravni odbor je izrazio čestitke i zahvalnost stručnom štabu i igračima prvog tima na ostvarenim rezultatima u proteklom periodu, te dao puno podršku šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću povodom nekorektnih ophođenja i saopštenja za javnost iz pojedinih protivničkih klubova čemu je javnost nedavno mogla svjedočiti.

Na sjednici je također razgovarano o planovima i idejama za zimske pripreme prvog tima.

U proteklom periodu UO je imenovao novog šefa omladinskog pogona, Dževada Šarića, a u toku su pregovori za imenovanje koordinatora Škole fudbala "Asim Ferhatović - Hase", o čemu će javnost naknadno biti informisana.

Na sjednici je također razgovarano o otvaranju novog Fan shopa FK Sarajeva, koji će po prvi put biti u potpunom vlasništvu kluba, te doživjeti unapređenje u konceptu i modernizaciji poslovanja.

FK Sarajevo će nastojati uložiti napore da se pripremne radnje za otvaranje Fan Shopa završe do 24. oktobra kada Bordo klub proslavlja 72. rođendan.