open-navfaktor-logo
search
Novi Pazar
Uoči drugog kruga izbora: Snažna podrška za Erdogana iz Sandžaka
Iz Sandžaka je, pred drugi krug predsjedničkih izbora u Turskoj, upućena podrška aktuelnom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, javlja Anadolija.
27.05.2023. u 15:09
get url
text
Podrška Erdoganu

Na hotelu u centru Novog Pazara istaknuti su bilbordi s likom Erdogana i porukom "Hairli sultane".

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je u današnjoj videoporuci pozvao turski narod da izađe na izbore i glasa za modernu i jaku Tursku, istakavši da "kad Erdogan pobjeđuje, svi dobijaju".

(FOTO: AA)

- Sutra, 28. maja, na izborima, turski narod, odlučuje o budućnosti svoje zemlje. Mi, Bošnjaci Sandžaka, pozivamo turski narod da u svečanoj atmosferi sa svojim porodicama, izađe na izbore i glasa za modernu i jaku Tursku na čelu s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Kad Erdogan pobjeđuje, svi dobijaju - naveo je Ugljanin u poruci.

Osim lidera SDA Sandžaka, podršku Erdoganu u drugom krugu dao je i predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić.

Ugljanin i Zukorlić, kao i osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić su zajedno s brojnim političkim predstavnici 22. maja u Istanbulu prisustvovali skupu "Buyuk Rumeli", gdje se obratio predsjednik Erdogan.

U Turskoj se sutra održava drugi krug predsjedničkih izbora u kojem su aktuelni turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je u prvom krugu osvojio 49,5 posto glasova, i lider turske opozicije Kemal Kilicdaroglu, koji je u prvom krugu skupio 44,89 posto glasova.

Erdoganov Narodni savez predvođen vladajućom Strankom pravde i razvoja (AK Parti) osvojio je većinu u državnom parlamentu u prvom krugu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.