open-navfaktor-logo
search
Mjere osiguranja
Uoči sjednice Skupštine KS: Pojačano prisustvo policije u zgradi i oko zgrade Kantona
Inicijativa za smjenu Konakovića, ali i aktuelnog saziva Vlade KS, pokrenuta je nakon formiranja nove skupštinske većine
28.12.2019. u 11:44
get url
text

Uoči hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo koja je zakazana za danas u podne pojačano je prisustvo policije u zgradi i oko zgrade Vlade Kantona Sarajevo. Prisutni su i policajci sa dugim cijevima, a novinarskim ekipama su već na ulazu u zgradu tražili akreditacije. Također, traženo je da u prostorijama za novinare istaknu press kartice.

Osiguranje je pojačano, a zastupnici su tek počeli pristizati.

Na dnevnom redu hitne sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, koju je zakazala dopredsjedavajuća Smiljana Viteškić (SDA), je između ostalog smjena aktuelnog člana Kolegija Skupštine KS iz reda bošnjačkog naroda Elmedina Konakovića, te imenovanje Mirze Čelika na njegovu poziciju.

Inicijativa za smjenu Konakovića, ali i aktuelnog saziva Vlade KS, pokrenuta je nakon formiranja nove skupštinske većine, koju, pored SDA, čine zastupnici Demokratske fronte, SBB-a i BOSS-a.

{$galerijaFotografija}

Konaković je za 12:15 sati najavio press konferenciju. On je već došao u skupštinsku salu kao i Danijela Kristić, koja je od njega preuzela poziciju predsjedavajuće(g) Skupštine.

Iako je hitna sjednica Skupštine zakazana za danas u podne, u 12 sati još nema naznaka da će ona početi.

-Došli smo da vidim kakvo je to sijelo Smilja sazvala. Ovo je nelagalno - rekao je Konaković.

Skupština Kantona Sarajevo 1 - 28.12.2019.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.