open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Uplaćena sredstva za prijevoz učenika sa Nahoreva
Danas je uručen zaključak direktoru OŠ "Nafija Sarajlić" koja će provesti postupak izbora najpovoljnijeg prijevoznika na relaciji Jezero – Nahorevo
02.11.2018. u 15:40
get url
text

U nadi da će Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i GRAS u okviru svojih, zakonom utvrđenih nadležnosti, riješiti problem prijevoza putnika prema Mjesnoj zajednici "Nahorevo", načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je danas potpisao i uručio zaključak direktoru OŠ "Nafija Sarajlić" Zijadu Numiću, prema kojem Općina ovoj ustanovi prebacuje 14 hiljada maraka koje će biti utrošene za prijevoz učenika do kraja kalendarske godine.

Stanovnici Nahoreva već nekoliko sedmica negoduju zbog neredovnog prijevoza zbog čega najviše ispaštaju učenici sa ovog područja. Tim povodom načelnik Ajnadžić je održao sastanak sa građanima i naglasio da će, uvažavajući probleme, prije svega najmlađih stanovnika, Općina izdvojiti sredstva kako bi se riješio prijevoz đaka, u nadi da će resorno ministarstvo i GRAS naći rješenje.

Danas je uručen zaključak direktoru OŠ "Nafija Sarajlić" koja će provesti postupak izbora najpovoljnijeg prijevoznika na relaciji Jezero – Nahorevo, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.