Posebna sjednica

Uposlenici i učenici Srednje saobraćajne škole se oprostili od Almira Brkića

Objavljeno: 10.06.2019. u 14:35

Ovom prilikom uposlenici škole, kao i učenici, na prigodan način sjetili su se i oprostili od našeg kolege i profesora Almira Brkić, navodi se u saopćenju

Danas je u fiskulturnoj sali Srednje škole za saobraćaj i komunikacije Sarajevo održana posebna sjednica nastavničkog vijeća škole povodom tragične smrti kolege, prijatelja i profesora Almira Brkića i njegove supruge i kćeri.

- Ovom prilikom uposlenici škole, kao i učenici, na prigodan način sjetili su se i oprostili od našeg kolege i profesora Almira Brkića – navodi se u saopćenju.

Dženaza Almiru Brkiću, njegovoj supruzi Lamiji Selimović-Brkić i njihovoj kćerci Fatimi Brkić bit će obavljena večeras u 18.00 sati na mezarju Bradići u Vogošći. Tevhid će se proučiti poslije ikindija-namaza u centralnoj džamiji Vogošća.

Oni su, podsjećanja radi, smrtno stradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak ujutro dogodila na autoputu kod Sarajeva. Tom prilikom je povrijeđen i sin stradalog bračnog para, kojem je pomoć pružena na KCUS-u i nalazi se u stabilnom stanju.

Almir Brkić je radio kao profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu, a obavljao je i dužnost predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi "Zahid Baručija", koju je pohađao njegov sin Bilal. Bio je aktivan i u svom komšiluku, a u lokalnom džematu Blagovac organizirao je instruktivnu nastavu iz matematike.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije