Uposlenici "Rada" u akciji: Sa početkom proljeća Sarajevo se budi uz cvijeće

Objavljeno: 20.03.17 u 15:49 Autor: E. Ha.

Uposlenici KJKP "Park" ovih dana vrijedno rade na uređenju zelenih površina i cvijetnih gredica.

Naime, radnici vrše prekopavanje zemljišta, uklanjanje osušenog i uništenog cvijeća, te dopunjuju cvijetnjake novim sadnicama.

Uređene su cvijetne gredice na zelenim površinama u blizini zgrade Vlade KS i Općine Centar, a sunčano vrijeme, bez padavina, pogoduje i za uređivanje ružičnjaka, orezivanje osušenih i promrzlih dijelova biljaka.

- Prethodnih dana završeno je uređenje ružičnjaka i cvijetnih gredica na Čobaniji, na Skenderiji, u blizini mosta “Suade Dilberović i Olge Sučić“, na Jezeru u blizini trolejbuskog stajališta, na Mojmilu, na kružnom toku na Ilidži. Radi se i na uređenju parka At mejdan, te Alipašinog parka – kazala je za Faktor Aldijana Hamza, glasnogovornica "Parka".

Na Otoci zelena površina vraćena je u prvobitno stanje, odnosno izvršena je sanacija prokopa, a u Bulevaru Meše Selimovića, na Alipašinom Polju (B faza), na Mojmilu i Dobrinji unutar blokovskog zelenila izvršeno je prekopavanje zemljišta i uređenje sadnica ukrasnog grmlja.

- Radnici u Vogošći sade živu ogradu i ukrasno bilje u ulicama Jošanička, Omladinska i Braće Kršo, te vrše orezivanje ruža – navodi Hamza.