open-navfaktor-logo
search
Oprez i s prokuhavanjem
Upozorenuje iz ViK-a: Voda u više sarajevskih naselja nije za piće
Zbog obilnih padavina, iz "Vodovoda i kanalizacije", ne preporučuju upotrebu vode koja dolazi sa Jahorinskih vrela, prije prokuhavanja, kaže se u saopćenju Press službe Vlade Kantona Sarajevo.
06.11.2021. u 16:10
get url
text

U saopćenju se navodi da vodu za piće iz česmi ne trebaju koristiti stanovnici naselja Dolovi, Pogledine, Jarčedoli, Iza gaja, Bajramuša, Nalina, Veliki Kačanik, Mali Kačanik, Trčivode, Alije Miladina, Čeljigovići, Hadžibajrića, Paje, Paje sokak, Paje malta, Kamenica, Mahmutovac, Sulejmana Zolja, Pod Hridom, Apelova cesta, Kamenica potok, Šerina, Muje Hrnjice, Hošin brijeg, Braće Nuhić i Močila-terezija.

- Stanovnicima se preporučuje prokuhavanje vode 10 minuta prije upotrebe, ali uz uslov da prije prokuhavanja nije primjetna pojava zamućenja, obojenja ili mirisa u vodi. Ukoliko je voda zamućena, obojena ili ima miris, ne preporučuje se njena upotreba ni nakon prokuhavanja - ističu iz VIK-a.

Građani ostalih dijelova kantona će biti obaviješteni ukoliko na osnovu stanja na terenu ili rezultata analiza uzoraka vode dođe do sumnje u zdravstvenu ispravnost vode, poručuju iz VIK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.