Upriličena dodjela TOEFL Junior certifikata učenicima Syllabus škole

Objavljeno: 17.10.17 u 17:51

U Sarajevu je u petak 13. oktobra, u novootvorenom dijelu hotela Central, upriličena dodjela TOEFL Junior certifikata učenicima Syllabus škole. Ovaj međunarodni certifikat o poznavanju engleskog jezika dobili su učenici koji su uspješno položili TOEFL Junior Standard Test. 

Syllabus škola organizuje polaganje TOEFL Junior testa, namijenjenog učenicima od 11 do 16 godina starosti, već drugu godinu zaredom.

-Odlučili smo omogućiti polaganje ovog testa našim učenicima jer test odgovara njihovom uzrastu i daje objektivnu i nepristrasnu ocjenu znanja. Istovremeno za učenike je ovo važno prvo iskustvo u polaganju međunarodnog ispita, čime se pripremaju za ispite koje će polagati u daljem školovanju -rekla je Sanja Granov, direktorica škole i ovlašteni administrator za TOEFL Junior test.

-Posebno nam je drago da su učenici i na ovom testu pokazali svoje znanje i postigli izvrsne rezultate - dodala je.

Rezultate TOEFL Junior Standard testova priznaju međunarodne škole u kojima se nastava odvija na engleskom jeziku. Više informacija možete naći ovdje.

Syllabus škola organizuje kurseve stranih jezika više od 20 godina. Već 11 godina škola je član Quality English, međunarodne asocijacije nezavisnih škola koje ispunjavaju visoke standarde kvaliteta nastave. Nastavnici zaposleni u Syllabus školi posjeduju britanske, međunarodno priznate kvalifikacije, koje dodjeljuje University of Cambridge. Syllabus škola je i ovlašteni partner ETS, organizacije koja je nastala prije 70 godina i od tada djeluje u oblasti istraživanja i razvoja programa ocjenjivanja u obrazovanju. ETS održava i ocjenjuje više od 50 miliona testova godišnje, u više od 180 zemalja svijeta.