SAD

Uragan Michael pogodio Floridu, najmanje jedna osoba poginula

Objavljeno: 11.10.2018. u 09:34

Prema podacima Nacionalnog centra za uragane Michael je udario u blizini gradića Mexico Beach zastrašujućom snagom kategorije četiri  

FOTO: TWITTER

Najmanje jedna osoba je poginula u srijedu kada je uragan Michael stigao do prevlake na Floridi kao najjača oluja koja je pogodila kontinentalni dio Sjedinjenih Američkih Država u posljednjih nekoliko decenija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Nacionalnog centra za uragane, Michael je udario u blizini gradića Mexico Beach zastrašujućom snagom kategorije četiri sa vjetrovima koji su dostizali brzinu od 249 kilometara na sat i nastavio da prolazi kroz jugoistočni dio SAD-a. Dodaje se da je dok je prolazio jugozapadnu Georgiju pao je na kategoriju jedan s vjetrovima brzine 137 km/h.

Muškarac u području prevlake na Floridi kada je drvo palo na njegov dom, potvrđeno je iz ureda šerifa okruga Gadsden.

Michael je u gradu Panama City iza sebe ostavio pustoš nakon što je prošao u srijedu poslijepodne. Slike iz Panama Cityja prikazivale se srušene krovove sa zgrada, oborene i razbacane palme te u vazduhu kišu pomiješanu s krhotinama koje nosi vjetar.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije