open-navfaktor-logo
search
Televizijske nagrade
Urednik Federalne TV Dejan Kukrić u žiriju za Emmy Awards
Bilo bi fantastično biti na licu mjesta završne manifestacije i dio ovog velikog spektakla, kaže Kukrić
15.05.2019. u 10:31
get url
text
Dejan Kukrić

Dejan Kukrić, poznati urednik i voditelj Federalne TV, bit će član žirija najprestižnije svjetske televizijske nagrade "International Emmy Awards 2019", koje će biti dodijeljene 25. novembra u New Yorku na završnoj gala ceremoniji, na kojoj će se okupiti oko hiljadu najznačajnijih osoba s televizije, zabave i medija iz cijelog svijeta.

Prve međunarodne nagrade Emi dodijeljene su 1973. godine i otad predstavljaju najznačajnije profesionalno priznanje na svijetu, koje prepoznaje izvrsnost televizijskih programa produciranih van SAD. Nagrada Emi dodjeljuje se u 20 različitih kategorija, poput najboljih komedija, dramskih serija, TV filmova, dokumentarnih i zabavnih programa, a Dejan Kukrić će biti u žiriju koji će ove godine dodijeliti nagrade u kategoriji televizijskih umjetničkih programa (Arts Programming).

- Vrlo sam počastvovan pozivom Međunarodne akademije televizijskih umjetnosti i nauka (The International Academy of Television Arts & Sciences) da budem u žiriju 47. Emi nagrade. Kada organizacija koja u više od 60 zemalja svijeta okuplja stručnjake iz svih sektora televizijske industrije prepozna vaš dugogodišnji rad u evropskim medijskim okvirima, to doživljavam kao još jedan svoj veliki profesionalni uspjeh, ali i priznanje mojoj kući RTV FBiH. Nominirani programi u ovoj kategoriji prava su inspiracija za sve nas u industriji i za publiku širom svijeta. Bit će velika odgovornost i doista nimalo jednostavno izabrati najboljeg. Bilo bi fantastično biti na licu mjesta završne manifestacije i dio ovog velikog spektakla. Ipak još nije sigurno da li ću putovati u New York – kaže Dejan Kukrić koji je od 1. maja urednik na Federalnoj televiziji i uveliko priprema nove projekte.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.