open-navfaktor-logo
search
Neobična odluka
Uredništvo lista "Danas" poklonilo Vučiću mjesečnu pretplatu na njihovo PDF izdanje
Ovakva nesvakidašnja odluka donesena je nakon što je Vučić više puta u javnosti izjavljivao da ne čita Danas
03.06.2019. u 11:59
get url
text

Uredništvo beogradskog lista "Danas" odlučilo je predsjedniku Srbije Alaksandru Vučiću pokloniti mjesečnu pretplatu na PDF izdanje njihovog lista.

Kako se navodi na stranici lista, ovakva nesvakidašnja odluka donesena je nakon što je Vučić više puta u javnosti izjavljivao da ne čita Danas.

- ...Te smo odlučili da mu tokom juna dostavljamo naše PDF izdanje lista jer smatramo da predsjednik jedne demokratske zemlje, za kakvu smatra da je Srbija, treba da čita sve medije koji profesionalno rade svoj posao čak i kada se u njima kritikuje rad predstavnika vlasti. Podsjećamo da je jedna od osnovnih uloga medija u demokratskim društvima da budu kontrolori i korektivi svake vlasti - navodi se u tekstu.

Kako najavljuju iz redakcije lista Danas, predsjednik Vučić će od danas pa do kraja mjeseca na zvanične e-mailove [email protected] i [email protected] dobijati PDF izdanje ovog lista večer pre nego što se novine pojave u prodaji na kioscima, "u nadi da će od narednog mjeseca početi da čita Danas ili se pretplati i tako podrži objektivno i nezavisno novinarstvo koje je potrebno jednoj demokratskoj zemlji kakvoj teži da bude Srbija".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.