Uređenje nordijskih staza na Bjelašnici i Igmanu projekti od javnog značaja za KS

Objavljeno: 13.10.17 u 13:28

Vlada Kantona Sarajevo je na 98. sjednici proglasila "Uređenje nordijske staze i pratećih sadržaja za održavanje EYOF-a" na Bjelašnici i Velikom polju na Igmanu projektom od javnog značaja za Kanton Sarajevo.

Za uspješnu organizaciju EYOF 2019 neophodno je da KJP "ZOI '84" realizuje navedeni projekt
Za uspješnu organizaciju EYOF 2019 neophodno je da KJP "ZOI '84" realizuje navedeni projekt

Organiziranje Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF 2019, kao jednog od najznačajnijih sportskih projekata koje imamo priliku realizovati nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, podrazumijeva poduzimanje niz aktivnosti svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ranije je Vlada Federacije BiH donijela Odluku o proglašenju organiziranja EYOF-a 2017. godine, a čija je organizacija poslije prolongirana za 2019. godinu, i trku FIS-a od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine te je u skladu s tim obezbijedila odgovarajuća finansijska sredstva za realizaciju ovih sportskih projekata.

Također, potpisan je Sporazum o saradnji između univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo i firme "EYOF 2019" d.o.o.

U cilju provođenja pripremnih aktivnosti za uspješnu organizaciju EYOF 2019 neophodno je da KJP "ZOI '84" realizuje navedeni projekt koji je Vlada KS proglasila projektom od javnog značaja za Kanton Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe Vlade KS.