open-navfaktor-logo
search
Neka fudbal pobijedi
Urnebesna najava: Žene punicama pošaljemo kako bismo gledali najveće svjetske derbije, a ni svjesni nismo...
Igralište na Omerovićki u Prokosovićima danas od 18 sati bit će domaćim "prijateljske" fudbalske utakmice između NK Prokosovići i NK Sloga iz Bikodža.
28.07.2020. u 16:51
get url
text

Gosti iz Bikodža urnebesno su na svom Facebooku najavili današnji meč, kojeg su nazvali El Clasico, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Ostavimo sve poslove svakodnevnice, žene punicama pošaljemo kako bismo gledali najveće svjetske derbije, a ni svjesni nismo da u anketama širom svijeta, od Beograda preko Istanbula do Buenos Airesa, svi su bili jednoglasni da se najveći derbi igra na obalama Modračkog.

Uvijek na terenu ratovali kao sila i osovina, kao Izrael i Palestina, kao Rim i Carigrad. Kao Bin Laden s Amerima, kao Bill Gates sa hakerima. Ne idemo nikad skupa kao gužva i praznina, kao buka i tišina.

Forma do sad nikad nije igrala ulogu ključnu, i često su slabiji uzimali skalp jačima.

Jedno je sigurno, sutra na Omerovićki odigrat će se od 18 sati "PRIJATELJSKI" susret između NK Prokosovići i NK Sloga iz Bikodža. 

Hannibal ante portas!, slogan je na ulazu Omerovićke. Dobrodošli na El Clasico i držite odstojanje. Budimo savjesni i ne nosimo ogradu ponovo na pola terena. Neka fudbal pobijedi!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.