open-navfaktor-logo
search
Osmi krug
Uručena novčana pomoć Općine Centar za 58 porodilja
Za rođenje prvog djeteta 28 porodilja je dobilo po 200 KM, za rođenje drugog djeteta 23 porodilje dobile su po 300, a po 400 KM je dobilo pet porodilja za rođenje trećeg djeteta, dok je ovaj put za rođenje dva para blizanaca pomoć iznosila po 500 KM
04.09.2019. u 14:48
get url
text

U prostorijama Centra za zdravo starenje organizovano je uručenje jednokratnih novčanih pomoći za 58 porodilja sa područja općine Centar. U ime Općine Centar i općinskog načelnika Nedžada Ajnadžića pomoć su uručili Osmo Babić, savjetnik načelnika, te Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar. 

-  Načelnik  Ajnadžić je predložio, a Općinsko vijeće Centar usvojilo inicijativu, za realizaciju dva velika projekta podrške poboljšanju nataliteta na području naše općine. Jedna od njih je projekat vještačke oplodnje koji je do sada pokazao uspješne rezultate, dok je drugi projekat finansijska pomoć za naše porodilje. Danas smo podijeli pomoć za 58 porodilja, u iznosima od 200 do 500 KM, gdje sveukupna pomoć za ovaj krug podjele iznosi 15.500 KM. Ove novčane pomoći dijelimo svaki mjesec tako da je ovo osmi krug podjele. Ovaj projekat je pokrenut 2013. godine i namjera općinske administracije je nastaviti sa njegovom realizacijom i ubuduće - kazao je Babić.

Ovom prilikom za rođenje prvog djeteta 28 porodilja je dobilo po 200 KM, za rođenje drugog djeteta 23 porodilje dobile su po 300, a po 400 KM je dobilo pet porodilja za rođenje trećeg djeteta, dok je ovaj put za rođenje dva para blizanaca pomoć iznosi od po 500 KM. 

- U ovogodišnjem općinskom budžetu za pomoć porodiljama izdvojili smo150.000 KM, a ja sam sigurna da će taj iznos u budućnosti i rasti. Čestitam na prinovama i ovo druženje ćemo nastaviti praktikovati i ubuduće - kazala je Karačić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.