Drama u Portugalu

Urugvajac herojskim činom spasio život saigraču

Objavljeno: 10.10.2018. u 09:35

Salin je na kraju iznesen s terena i ukazana mu je pomoć i ne bi trebao imati težih posljedica

Coates je pomogao Salinu

FOTO: YOUTUBE

Nedjeljnu utakmicu 7. kola portugalskog prvenstva između Portimonensea i Sportinga iz Lisabona (4:2) obilježila je dramatična situacija.

U jednom trenutku susreta Romain Salin, golman Sportinga teško je udario u stativu i pao u nesvijest pokušavši obraniti udarac Portimonensea Shoye Nakajime uoči drugog gola. Ali, imao je sreću jer je pokraj njega bio saigrač Sebastian Coates, urugvajski defanzivac i bivši član Liverpoola.

On je herojski reagovao, prepoznao je da mu se saigrač onesvijestio i da neće moći disati ako Sallinu jezik blokira dišne puteve. Stoga mu je ekspreno otvorio usta da može disati i klupi gestikulirao da pošalje medicinsku pomoć.

Salin je na kraju iznesen s terena i ukazana mu je pomoć i ne bi trebao imati težih posljedica.

Coates je igrač Sportinga od 2016. godine kada je prvobitno stigao na posudbu. Karijeru je započeo u Nacionalu, nakon čega je igrao za Liverpool i Sunderland. U dresu urugvajske reprezentacije skupio je 31 nastup.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije