open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uskoro optužnica za ubistvo Brune Rolda, glavni osumnjičeni želi ostati u pritvoru
Imajući u vidu duševno stanje Drljače, kao i negativan utjecaj okoline na njega, njegove stambene prilike, a uz prethodnu konsultaciju s porodicom i osumnjičenim, odbrana se neće protiviti produženju pritvora
25.12.2019. u 16:03
get url
text

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je produženje pritvora za još dva mjeseca Radetu Drljači (24), Slobodanu Krnetiću (33) i Borisu Zoriću (33) osumnjičenima za ubistvo Brune Rolda (52) iz Banje Luke, koji je potom zapaljen.

Okružni tužilac Dalibor Vrećo produženje pritvora je zatražio zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svedoke, kao i ponavljanja krivičnog djela. Očekuje da će u tom period biti podignuta i optužnica.

Drljača se tereti za teško ubistvo i paljevinu, a Krnetić i Zorić za saučesništvo.

Drljača, njegova porodica, kao i njegov branilac advokat Aleksandar Jokić nisu se protivili produženju pritvora.

- Imajući u vidu duševno stanje Drljače, kao i negativan utjecaj okoline na njega, njegove stambene prilike, a uz prethodnu konsultaciju s porodicom i osumnjičenim, odbrana se neće protiviti produženju pritvora - rekao je Jokić.

S druge strane branioci Krnetića i Zorića protivili su se produženju pritvora.

Krnetićev branilac Željko Višić je kazao da nije tačno da je on učestvovao u ubistvu, dodavši da se sam predao policiji kako bi identifikovao žrtvu, svjedočio i objasnio šta se dogodilo.

Zorićev advokat Milan Petković smatra da ne postoje dokazi koji ukazuju da je počinio djelo za koje se tereti.

Rold je ubijen 25. novembra ove godine u kući u centru Banje Luke. Drljača je priznao ubistvo, navodeći da ga je prvo pretukao, da bi ga zatim čakijom ubo u vrat. Nakon toga je šibicom zapalio dušek na kojem se leš nalazio kako bi prikrio zločin.

Ispričao je da su svi u kući tri dana pili i drogirali se.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.