open-navfaktor-logo
search
Poznate i cijene
Uskoro otvaranje: Tuzlansko klizalište seli na Panonska jezera
Svečano otvaranje klizališta uveličat će članice klizačkog kluba "Olimpik" iz Beograda
10.11.2018. u 08:29
get url
text
klizališe, Panonska jezera, Tuzla

Klizalište koje je u proteklih nekoliko godina bilo smješteno na Trgu slobode u Tuzli, seli na Panoska jezera. Postavljanje površine na kojoj će se nalaziti led već je počelo, a otvaranje je planirano za 24. novembar.

Svečano otvaranje klizališta uveličat će članice klizačkog kluba "Olimpik" iz Beograda. Program nazvan "Čarolija na ledu", bit će besplatan za posjetioce, a planiran je grupni nastup klizačica te pet pojedinačnih klizačkih nastupa uz poseban light show.

- Ukupna površina klizališta je 800 metara kvadratnih. Pored ledene plohe gostima će biti na raspolaganju i ugostiteljski objekat koji se nalazi u sklopu kompleksa Panonskih jezera - kaže Maid Porobić, direktora JKP "Pannonica" Tuzla, koje upravlja kompleksom Panonskih jezera.

{$galerijaFotografija}

Cijene na klizalištu neće se mijenjati u odnosu na prošlu godinu. U periodu od ponedjeljka do petka sat i 15 minuta klizanja s vlastitim klizaljkama koštat će 2,5 KM, a s iznajmljenim klizaljkama bit će skuplji za jednu marku. Tokom subote i nedjelje sat i 15 minuta klizanja sa vlastitim klizaljkama košta će 3,5 KM, a uz iznajmljivanje 5,5 maraka. Termini se mogu kupovati i u paketu, pa tako deset termina s vlastitim klizaljkama košta 20 KM, a uz iznajmljivanje 28 maraka.

- Nadamo se da će sezona klizanja trajati do kraja februara. Tokom zimskog raspusta organizirat ćemo i školu klizanja za djecu - dodaje Porobić.

Panonska jezera klizalište
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.