Uskoro suđenje pripadniku Granične policije BiH: Pijan volvom ubio motoristu i pobjegao

Objavljeno: 20.04.17 u 21:35

Uposlenik Granične policije BiH iz Breze, tridesetsedmogodišnji Admir Čorbo uskoro bi se trebao naći pred sudećim Vijećem sarajevskog suda zbog izazivanja nesreće u kojoj je u novembru 2015. godine poginuo motorist Alen Šehović (32). 

Fotografija Šehovića kao simbol opsade Sarajeva FOTO: ARHIV
Fotografija Šehovića kao simbol opsade Sarajeva FOTO: ARHIV

Naime, kako saznajemo u sarajevskom tužilaštvu, Čorbo se danas u Općinskom sudu u Sarajevu izjasnio da nije kriv za krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Pošto je negirao krivnju sudit će mu se za pomenutu nesreću, a ročište na kojem bi nakon čitanja optužbe strane u postupku trebale iznijeti i uvodne riječi, bit će zakazano u narednih mjesec dana.

Prema optužnici koju je protiv Čorbe podiglo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, on je kobnog dana iz pravca Dobroševića vozio automobil volvo u alkoholisanom stanju, tačnije sa 1,41 promila alkohola u krvi.

Vozio je 55 kilometara na sat i u jednom trenutku, dok se motorista pokušavao uključiti u Reljevsku ulicu, naletio je na njega te je prednjim čeonim dijelom volva udario u lijevu stranu motocikla. Šehović je odbačen na drugu stranu ulice, prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo na mjestu.

Čorbo je tada pobjegao sa mjesta nesreće, a za sobom je 150 metara vukao i motocikl. Nije se zaustavio da vidi da li je motociklista živ i može li mu se ukazati pomoć. Naknadno je pronađen na osnovu registarske tablice koja mu je spala s auta.

Inače, Alen Šehović postao je jedan od glavnih simbola opsade Sarajeva nakon što je njegov dječiji lik tokom ratnih godina uhvatio fotograf Milomir Kovačević Strašni. Fotografija Šehovića u majici Miki Mausa i sa puškom u ruci obišla je cijeli svijet i sama po sebi govorila o četverogodišnjoj opsadi glavnog grada BiH. Život dječaka sa fotografije, na žalost, tragično je okončan 20 godina nakon ratnih strahota.