open-navfaktor-logo
search
Kung Fu
Uspjeh na Evropskom prvenstvu: Zlato, tri srebra i šest bronzi za BiH
Kung Fu/Wu Shu reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je značajan rezultat na Evropskom Wu Shu prvenstvu, održanom u bugarskom gradu Burgasu, osvojivši jednu zlatnu, tri srebrene i šest bronzanih medalja.
16.05.2022. u 16:48
get url
text

Reprezentativci BiH takmičili su se u dvije discipline, taolu i sanda, javlja Anadolu Agency.

Taolu se sastoji od izvođenje formi. U toj disciplini reprezentativci BiH su se pokazali jako uspješnim i upravo veći broj medalja dolazi iz te discipline. Daina Anić je osvojila zlato, Reina Anić srebro, dok su bronzane medalje osvojili Amila Kulašin, Branko Kovačić, Lamija Pašić, te Irma Nokto.

Disciplina sanda predstavlja borbe u light i full kontaktu. Muharem Muharemović osvojio je srebrenu medalju u full kontaktu, dok su bronzane medalje u full kontaktnoj sandi osvojili Rijad Memić i Tarik Mujić. Kada je u pitanju light varijanta sande reprezentaciju BiH predstavljao je Haris Dedić koji je uspio osvojiti srebrenu medalju.

Deset takmičara, predstavnika BiH u Bugarskoj, predvodio je selektor Kung fu/Wu Shu reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Nokto. U sklopu evropskog Wu Shu prvenstva održan je i seminar za sudije na kojem je Bosna i Hercegovina dobila dvojicu internacionalnih sudija Jasmina Noktu i Ermina Herića.

Alma Anić, generalni sekretar, i Marko Anić, predsjednik Saveza, bili su dio tima koji je predstavljao BiH na prvenstvu u Bugarskoj.

Kung fu/Wu Shu savez Bosne i Hercegovine je krovna organizacije koja okuplja sve praktičare kineskih borilačkih vještina iz cijele BiH. Savez je osnovan 2015. te je u kratkom periodu ostvario zapažene rezultate. Od 2017. godine Savez je postao punopravni i stalni član međunarodne wushu porodice, svjetski priznate Internacionalne wushu federacije (IWUF).
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.