open-navfaktor-logo
search
Bordo tim sjajan
Uspješan debi Feđe Dudića na klupi Sarajeva, sedam golova u mreži Crnogoraca
FK Sarajevo je u prvoj pripremnoj utakmici za narednu sezonu na Koševu upisao ubjedljivu pobjedu protiv Iskre iz Danilovgrada rezultatom 7:1
23.06.2022. u 20:19
get url
text

{$galerijaFotografija}

Navijači Sarajeva su se očigledno zaželjeli fudbala pa su od prve minute napravili sjajnu atmosferu na Koševu. Na istočnoj tribini (jedina koja je otvorena na ovom meču) bilo je blizu četiri hiljade navijača Sarajeva, što je veći broj nego što je to bio slučaj na nekim utakmicama u Premijer ligi.

Prije samog početka meča upriličen je oproštaj dosadašnjem kapitenu ekipe, Makedoncu Krsti Velkoskom. Velkoski i Bordo tim danas su dogovorili sporazumni raskid saradnje, a Koševo je ofanzivca ispratilo aplauzima.

Varešanović je u šestoj doveo Bordo momke u vodstvo, koje je u 30. uduplao Suljić.

Čataković šest minuta pije odlaska na odmor pogađa za 3:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Od početka drugog dijela treneri oba tima su na teren poslali druge postave.

Dva nova pojačanja Bordo tima Ikić iz slobodnog udarca u 71. i Mulahusejnović u 73. minuti a donose veliku prednost Sarajevu rezultatom 5:0.

Gosti 79. minuti preko Muharemovića smanjuju na 5:1. Mulahusejnović pet minuta kasnije svojim drugim pogotkom pogađa za 6:1, a konačan rezultat susreta prelijepim golom postavlja još jedno pojačanje Bordo tima ovog ljeta Džafić u 85. minuti.

Ovaj susret bio je debi Feđe Dudića na klupi Sarajeva, a navijači Bordo tima mogu biti prezadovoljni današnjom partijom svojih igrača.

Prijateljska utakmica:

FK Sarajevo - FK Iskra Danilovgrad 7:1

FK Sarajevo: Šahinović, Ševelj, Mujakić, Mulalić, Salčin, Ramić, Kapić, Čataković, Varešanović, Suljić, Ahmetović.

Priliku u drugom poluvremenu dobili su: Dizdarević, Trako, Mujakić, Ramić, Tomašević, Đokanović, Čirjak, Ikić, Kobiljar, Džafić, Mulahusejnović.
 

 

FK Sarajevo, FK Danilovgrad, 23.06.2022
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.