Uspješno završen humanitarni pohod na Igman za pomoć samohranoj majci iz Jablanice

Objavljeno: 05.11.17 u 20:02

Akcija planinara za pomoć porodici Hrnjak iz Jablanice realizirana je u subotu humanitarnom planinarskom turom čiji je cilj bio najviši vrh planine Igman kod Sarajeva, Crni vrh, (1.647 metara nadmorske visine), saopćeno je iz Stanice planinarskih vodiča Sarajevo, koja je organizirala akciju. 

Planinarski pohod
Planinarski pohod

Planirana ruta kretanja je bila Veliko polje - Crni Vrh - Matine kolibe - Malo polje, a trajala je oko pet sati.
Prikupljenih oko 2.000 KM bit će proslijeđeno za Nermu Hrnjak, samohranu majku troje djece iz sela Zlate kod Jablanice. Prikupljanje novca je još u toku, do 10. novembra, kada će biti uručen.

Novac se može uplatiti na žiro račun Stanice planinarskih vodiča Sarajevo, 3387202277668449 kod UniCredit Banke d.d., Svrha: Humanitarna tura Igman 2017.g

Namjera Stanice planinarskih vodiča Sarajevo da ovaj pohod humanitarnog karaktera postane tradicionalan je i ostvarena budući da se organizira četvrti put zaredom.

Humanitarnoj akciji odazvali su se mnogi ljubitelji prirode i članovi planinarskih društava iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Učestvovalo je 197 planinara od kojh najmlađi ima četiri, a najstariji 72 godine. Po završetku humanitarne ture organizirano je planinarsko druženje u domu “Prijatelj prirode” na Malom polju planine Igman.