Takmičenja

Uspješno završeno finalno takmičenje "AS Innovation challenge"

Objavljeno: 11.12.2018. u 11:29

Pored novčanih nagrada, takmičari koji su bili u finalu, dobit će priliku prakse, pripravničkog angažmana, dodatne edukacije, seminara i ostalih poslovnih mogućnosti u kompaniji AS d.o.o

FOTO: AS D.O.O.

Od prijavljenih 30, osam timova sačinjenih od mladih inovatora iz različitih bh. gradova, protekli vikend su učestvovali na finalnom takmičenju "AS Innovation challenge" koje je organizirala kompanija AS d.o.o iz Jelaha u saradnji sa Munja Inkubatorom i najvećom info platformom za mlade u BiH - Hocu.ba. Dva uzbudljiva i produktivna dana koja su mladi takmičari proveli sa stručnim mentorima razrađujući koncepte kojima su predstavili rješenja za stvarne poslovne probleme, okončana su svečanim proglašenjem pobjednika i uručivanjem certifikata svim finalistima. Prvo mjesto pripalo je timu MEF Masterovci kojeg čine studenti Mašinskog fakulteta u Sarajevu, a koji su predstavili koncept za Master petit keks (strategija diferencije u odnosu na konkurente). Njima je pripala najveća novčana nagrada od 1500 KM. Drugo mjesto i nagradu od 1000 KM osvojila je ekipa Hedonisti sa Univerziteta u Tuzli, a treće mjesto i 500 KM pripalo je Innovation team-u sa sa Američkog univerziteta u Sarajevu.

-Prije svega nismo očekivali tako veliki odziv mladih ljudi i njihovu želju da učestvuju u rješavanju stvarnih poslovnih izazova. Na tu činjenicu smo najviše ponosni. Zadivljeni smo njihovim radom i trudom koji su nam prezentovali u ta dva dana takmičenja. Sve vrijeme su imali nesebičnu podršku stručnih mentora iz AS d.o.o. kompanije koji su ih usmjeravali u njihovoj namjeri da se predstave na što bolji način. Sretni smo da su u tome i uspjeli. Bila je ovo idealna prilika da ih uputimo u određene segmente poslovanja naše firme, da se upoznaju sa uposlenicima, obiđu proizvodni pogon i osjete kako je raditi u savremenom i dinamičnom radnom okruženju. Svoju misiju smo uspješno realizirali time što su mladi inovatori iz naše kompanije izašli bogatiji za novo iskustvo koje će im, sigurni smo, biti od velike pomoći u daljem poslovnom razvoju – istakao je Armin Hrvić, izvršni direktor kompanije AS d.o.o. i direktor Oaze.

U sastavu stručnog žirija bili su Emir Kurtović (profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu), Mirsad Omić (direktor Službe prodaje AS d.o.o.), Ethem Numić (direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga), Semir Sejdinović (direktor Kontrolinga AS d.o.o.), i Armin Hrvić (Izvršni direktor AS d.o.o. i direktor Oaze).

Pored novčanih nagrada, takmičari koji su bili u finalu, dobit će priliku prakse, pripravničkog angažmana, dodatne edukacije, seminara i ostalih poslovnih mogućnosti u kompaniji AS d.o.o. Takmičenje "Innovation challenge" nastavlja se i u ostalim kompanijama koje su u sastavu AS Holdinga, a naredno je u organizaciji kompanije Klas iz Sarajeva.

Izvor:   Marketing

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije