Potrebno je: 100 ml mlakog mlijeka, 1 vrećica kvasca, 200 g brašna, 20 g otopljenog maslaca, 1 jaje, pola kašičice cimeta, 1 mahuna vanilije bez sjemenki, 2 kašike šećera, malo soli, 2 zgnječene zrele banane, biljno ulje za prženje, 118 ml meda, 32 g rendanog kokosa, vrhnje za posluživanje.
Postupak pripreme:
1. Stavite kvasac u toplo mlijeko da nadođe.
2. U međuvremenu u posudi pomiješajte brašno s maslacem, jajima, cimetom, vanilijom, šećerom i solju. Promiješajte i dodajte kvasac.
3. Miješajte tijesto pet minuta dok ne postane ljepljivo. Zatim ubacite bananu i promiješajte da se sjedini.
4. Prekrijte i ostavite da odstoji 30 minuta na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči.
5. Potom tijesto izgnječite viljuškom.
6. Napunite polovinu tave uljem i zagrijte ga.
7. Pomoću dvije kašike vadite smjesu tijesta i stavljajte ga oprezno u zagrijano ulje, pa pržite dvije minute dok ne dobije lijepu smeđu boju.
8. Pečene uštipke vadite na papirnu salvetu da se ocijedi od viška masnoće.
9. Kada ste ispržili uštipke, u posudi zagrijte med s kokosom.
10. Prohlađene uštipke umačite u smjesu meda i kokosa dok ne budu sasvim prekriveni.
11. Poslužite uz umućeno slatko vrhnje.