Utvrđene i cijene: Uskoro iz Mostara avionom do Londona, Barcelone, Dublina...

objavljeno: 12.01.2018. u 11:17

Letovi za njemačke gradove Düsseldorf i Stuttgart od maja ove godine nisu jedina novost za građane Mostara.  

Zahvaljujući aviokompaniji "Eurowings" putnici iz Mostara preko Düsseldorfa i Stuttgarta, moći će do Londona, Lisabona, Dublina, Barcelone i Stockholma te Palma de Mallorce.

Mostarski aerodrom jutros je objavio i cijene karata za navedene destinacije. Tako će putnici već od maja do Stockholma moći letjeti za 69,99 eura, a do Londona za 89,99 eura. Do Lisabona je cijena od 139,99 eura, a do Barcelone od 109,99 eura. Za let do Dublina treba platiti 139,99 eura. Od augusta se uvodi let do Palma de Mallorce, a cijena je 189,99 eura.

Avio kompanija "Eurowings" započinje letove iz Mostara 16. maja ove godine, a letjet će se dva puta sedmično u Düsseldorf i Stuttgart. Prvi let bit će za Düsseldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Stuttgart biti srijedom i subotom. Cijena avionske karte odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura. Nakon što je Mostar putem online ankete provedene u oktobru izabran za novu destinaciju njemačke aviokompanije "Eurowings", karte za linije Mostar-Düsseldorf, kao i Mostar-Stuttgart puštene su u prodaju krajem prošle godine.