Suhodol

Uviđaj još traje: Poznat identitet policajca ubijenog kod Tarčina

Objavljeno: 09.02.2019. u 22:05 Autor: R. F.

Kako su nam ispričale komšije koje žive u blizini, ubica Edin Gačić je viđen u selu Ušivak kod Hadžića. Od jedne nane navodno je tražio hljeba i paštete i rekao da je neće ubiti

Policajac koji je večeras ubijen u Suhodolu kod Tarčina je 48-godišnji Mahir Begić iz mjesta Lokve, saznaje Faktor iz provjerenih izvora.

Podsjetimo, prema još nepotvrđenim informacijama, policajca Federalne uprave policije je ubio odbjegli višestruki ubica Edin Gačić, koji je nedavno ubio Sauda Sultanića i za kojim se već šest dana intenzivno traga.

Foto: Kemal Softić

Ilija Medić živi u neposrednoj blizini objekta FUP-a gdje je ubijen policajac Mahir Begić. Evo šta nam je ispričao:

Kako su nam ispričale komšije koje žive u blizini, Edin Gačić je viđen u selu Ušivak kod Hadžića. Od jedne nane navodno je tražio hljeba i paštete i rekao da je neće ubiti.

Na terenu se nalaze sve raspoložive snage MUP-a Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije, koje pretražuju sela oko Hadžića i Kreševa. U potrazi za odbjeglim ubicom Gačićem angažiran je i elitni tim Specijalne jedinice FUP-a.

Na mjestu događaja nalaze se brojne policijske ekipe i timovi sigurnosnih i obavještajnih agencija, kao i policijski komesar KS Mevludin Halilović, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije