open-navfaktor-logo
search
Savjeti
Uvijek lijepe: Najbolji make up trikovi za vaše godine
Koji je najbolji make up za vaše godine? Zašto je sjenilo dobar izbor u vašim 30-ima, zašto korektor "stari" u 40-ima te zbog čega se stariji od 50 ne trebaju odreći šminkanja? Britanska stručnjakinja za ljepotu, Laura Kay otkriva najbolji look za svaku deceniju.
15.03.2022. u 10:25
get url
text

- Manje je više u tvojim dvadesetima - kaže Kay, dok onim starijim od 50 predlaže korištenje olovke za oči. Laura ističe kako je važno ažurirati svoj režim ljepote kako starite.

- Važno je usvojiti svoj režim šminke i ljepote s vremenom kako biste izgledali i osjećali se najbolje - kaže te dodaje da biste izgledali najbolje što možete, trebali biste slijediti niz pravila za nanošenje šminke, ne samo da biste izgledali mlađe, nego i da bi vam dali graciozan kompliment, ovisno o tome imate li dvadeset ili šezdeset godina, prenosi Daily Mail.

Laura otkriva pametne trikove i tehnike koje svako može koristiti kako bi poboljšao svoj izgled - ovisno o dobi:

Pravila za dvadesete

- Mogli biste pretpostaviti da su vaše 20-te godine one u kojima možete biti hrabri i eksperimentirati, ali sve što je "preteško" će vas prerano postarati - istaknula je vizažistica.

U dvadesetima je preporučljivo započeti dobru dnevnu rutinu njege kože koja će vas pripremiti za godine koje dolaze. Osim toga, uvijek se pobrinite da skinete šminku na kraju dana, što vas vodi u dobru rutinu.

Podloga: "Ovisno o vašem tipu kože, mogli biste se odlučiti za dewy finiš ili mat izgled", objašnjava Kay.

Oči i obrve: - U 20-ima manje je više, a dosta toga je u mekanim pahuljastim obrvama, koje dodaju suptilnu definiciju -  naglašava Laura. Dobar savjet je dodati olovku i unutar oka kako bi oči "iskočile". Ako više volite jači izgled šminke, pokušajte se ograničiti samo na oči ili obrve.

Jagodice: - U 20-ima prirodno ćete imati svjež izgled, ali isticanjem pojedinih dijelova dobit ćete još mladenačkiji sjaj, koji će vam donijeti komplimente - kaže ona. Lijepi odsjaj breskve na vašim obrazima savršena je boja koja pristaje u ovoj dobi, prema mišljenju stručnjakinje. Upotrijebite bronzer, da dodate konturu jagodicama kako biste dobili svjež i zdrav izgled.

Usne: - Sjajilo također u boji breskve na vašim usnama odisat će svježim sjajem - kaže Kay.

Pravila za tridesete

Tada većina ljudi obično uočava prve znakove starenja, upozorila je Laura.

- Naravno, proces starenja rezultira gubitkom elastičnosti kože, postajemo manje gipki, a naša koža više nije tako ni svijetla kao što je nekad bila. Zato bi u svojim 30-ima trebali ići na hrabriji izgled kako biste izgledali mlađe - savjetuje.

Podloga: - Za nekoga u 30-ima, a to sam ja, odlučila sam se za CC kremu, daje odlično prekrivanje, ali i dalje izgleda prirodno s blagim sjajnim završetkom - ističe Laura.

Oči i obrve: Umjesto olovke za oči, sjenilo se može iskoristiti za savršeno naglašavanje očiju.

Jagodice: Trebali biste pokušati dodati lijep zdrav sjaj svojim jagodicama kako biste zadržali mladenački izgled. Tekući brončani highlighter može pružiti savršen sjaj, a da i dalje izgleda prirodno, objasnila je Kay.

Usne: - Kada je riječ o usnama odlučite se za sjajni izgled. Odaberite olovku za usne kako biste dodali definiciju, ali ključno je koristiti sjajilo koje se stapa s olovkom, što će vam uspješno pomoći da postignete punije usne - savjetuje Laura. Ne biste trebali zanemariti ovu tehniku ​​jer u 30-ima ćete početi primjećivati da vaše usne više nisu definirane kao što su nekad bile, ali uz ovaj pametni trik možete učiniti da one izgledaju punije i mlađe.

Pravila za četrdesete

- Četrdesete su nove 30-e, manje je više, posebno se to odnosi na područje oko očiju kada je u pitanju korektor, jer ako nanesete bilo šta "teško", možete vas prilično postariti. Morate ići na proizvode lagane teksture. SPF i njega kože su sve, provjerite koristite li proizvode dobre kvalitete - istaknula je stručnjakinja.

Podloga: Odlučite se za svježu, dewy bazu, pogotovo ako ste u kasnim 40-ima.

Oči i obrve: "Naglasite obrve kako biste poboljšali izgled očiju i kako biste skrenuli pažnju na ovaj dio lica - savjetuje Kay. Također, liniju ispod oka ne preporučuje nikome u kasnim 40-ima, jer kako kaže, sigurno ne želite zatvoriti pogled kao ni postići dosadan izgled na tom području.

- Ovdje želite postići svjež izgled s mladenačkim sjajem pa se usredotočite na olovku na vrhu kapaka i maskaru, ako je potrebno - ističe.
Jagodice: - U svojim 40-ima želite postići sjaj i naglasiti jagodice kako biste postigli svjež izgled bez dojma starenja - kaže Laura.

Usne: - Ključno je ne odabrati svijetli ili bež ton za usne u 40-ima jer ćete tako izgledati starije nego što jeste, umjesto toga odlučite se za svjetliju boju. Ružičasti tonovi dobro djeluju, a neće izgledati previše, kao što bi to mogle učiniti smjelije crvene ili duboke nijanse - predlaže Kay. Također, ne idite na suhe formule ruževa jer će privući pažnju na svim linijama, umjesto toga odaberite svjetlucavo sjajilo za usne kako biste dobili iluziju punašnosti.

Pravila za pedesete i više

Sada zaista možemo primijetiti znakove starenja. Dobivamo dodatne linije i bore na licu i koži. Dlake na našem tijelu također se mogu početi prorjeđivati ​​i to se može primijetiti na našim obrvama, koje mogu djelovati tanje i rjeđe, pojasnila je Laura.

Podloga: - Prvo, u svojim 50-ima ili 60-ima nemojte misliti da se ni na koji način ne morate šminkati. Prihvatite svoje godine i ne skrivajte znakove starenja - upozorava Kay.

To će vam pomoći u postizanju boljeg tena te bogatog i mladolikog izgleda. Lagani korektor treba koristiti za uklanjanje podočnjaka i hidratantnu podlogu nanijeti svuda kako bi vam pomogla zagladiti i omekšati cjelokupni izgled.

Oči i obrve: - Uložite u dobar komplet za obrve kako biste ih suptilno njegovali. Također, možete uložiti i u trajnu šminku kako biste obrvama dodali prirodne fine poteze dlačica, kako biste definirali i podigli crte lica - ističe ona.

Obrve mogu biti definiranije i glađe, ali bi i dalje trebale izgledati prirodno. U 50-ima i 60-ima možete se poigrati šminkom za oči, a dobar je trik imati svjetliju puderastu nijansu na unutarnjem dijelu kapka, a zatim pomiješati s tamnijom nijansom prema van. Olovka za oči također pomaže uokviriti područje.

Usne: - Prozirne usne boje breskve ili ružičastog sjaja dopunit će vaše oči i upotrijebite svojevrsnu olovku za usne kako biste definirali rubove, a da ne izgledaju primjetno. Nanesite samo malu količinu highlightera na jagodice i niz greben nosa kako biste naglasili svoje crte lica - savjetuje Kay.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.