open-navfaktor-logo
search
UEFA Liga nacija
Uvjerljivom pobjedom nad Hrvatskom Portugal krenuo u odbranu titule
Fudbalska reprezentacija Portugala u odbranu titule osvojene u prvom izdanju Lige nacija krenula je uvjerljivom pobjedom nad selekcijom Hrvatske koju je u Portu savladala s 4:1.
05.09.2020. u 22:37
get url
text

Aktuelni prvaci Evrope i osvajači Lige nacija, iako bez Cristiana Ronalda u sastavu, bili su prevelik zalogaj za viceprvake svijeta.

Domaća selekcija dominirala je od prve minute, a samo zahvaljujući odličnom Dominiku Livakoviću Vatreni su u finiš prvog poluvremena ušli s 0:0. Ipak, četiri minute prije kraja prvog dijela Cancelo je pogodio za vodstvo Portugala.

Dominacija Portugalaca nastavila se i u drugom dijelu. Poslije 13 minuta igre Jota je prvm golom u dresu Portugala udvostručio prednost domaćina.

Dvadeset minuta prije kraja, Joao Felix je povisio na 3:0. Utješni pogodak za Vatrene postigao je Petković u prvoj minuti sudijske nadoknade. No, tu nije bio kraj uzbuđenjima na večerašnjem susretu. Andre Silva je u petoj minuti nadoknade vremena postavio konačnih 4:1.

Golove s utakmice Portugal - Hrvatska pogledajte OVDJE.

Belgija je zahvaljujući raspoloženom Driesu Mertensu trijumfovala u gostima kod Danske. Prvo je Mertens u devetoj minuti asistirao Denayeru, da bi u 77. minuti pogodio za konačnih 2:0.

U trećem susretu koji se igrao u isto vrijeme Francuska je pogotkom Mbappea u 41. minuti savladala Švedsku u gostima. Pobjeda svjetskih prvaka mogla je biti i uvjerljivija ali je Griezmann u petoj minuti sudijske nadoknade promašio penal.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.