open-navfaktor-logo
search
Podgorica
Uz kršenje mjera i veliki epidemiološki rizik: Sahranjen Amfilohije
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sahranjen je danas u kripti Sabornog hrama u Podgorici, a opijelo i liturgiju povodom njegove smrti služio je patrijarh srpski Irinej.
01.11.2020. u 14:59
get url
text

Sahrani su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, mandatar za Vladu Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kao i lideri DF-a. Također, sahrani su, kršeći epidemiološke mjere, prisustvovale i hiljade građana.

Amfilohije je po svojoj želji sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života. Umro je u petak od posljedica koronavirusa.

VEZANI TEKST - Ne mare za širenje zaraze: Hiljade vjernika na sprovodu Amfilohija 

Protojerej Nikola Pejović, rekao je u prijenosu na TVCG, da su svjesni epidemiološkog rizika, da nisu pozvali ljude da ne dolaze, ali su pozvali na poštovanje mjera. Dodao je da su podijelili hiljade zaštitnih maski. Sveštenik Gojko Perović je kazao da su uradili sve da odvrate mnoge, iz drugih država da ne dolaze u Crnu Goru zbog epidemiološkog rizika, i istakao da se neke stvari "ipak ne mogu iskontrolisati", objavio je RTCG.

Prethodna dva dana su masovno kršene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za suzbijanje širenja koronavirusa. Brojni vjernici ljubili su glavu i ruke Amfilohija uprkos činjenici da je umro od koronavirusa. I danas se moglo vidjeti da ispred Hrama mnogi nisu nosili maske i niju držali distancu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.