Veseli skup

Uz sevdalinke i tjelovježbu: Više od 700 penzionera uživalo na Igmanu

Objavljeno: 27.10.2019. u 21:03

Ovo uvijek dobra prilika da sretnemo stare prijatelje koje inače ne viđamo i probudimo uspomene uz smijeh i pjesmu, kazao je Hota

Za više od 700 penzionera sa područja općine Novi Grad Sarajevo danas je organiziran izlet na Igman. Uz druženje i sevdalinke u izvedbi Udruženja „Saray Sevdah“ penzioneri su uživali u sunčanom danu, a za sve prisutne osiguran je ručak, osvježenje i kafa, saopćeno je iz općine Novi Grad. 

Ibrahim Hota, predsjednik izvršnog odbora Udruženja penzionera Općine Novi Grad iskoristio je ovu priliku da svim prisutnim čestita i 25. oktobar, Dan Udruženja penzionera ove Općine, te da iskaže zadovoljstvo načinom na koji sve ove godine imaju saradnju:

- Ovakva druženja su nam jako važna iz više razloga, ali najbitnije od svega je što je ovo uvijek dobra prilika da sretnemo stare prijatelje koje inače ne viđamo i probudimo uspomene uz smijeh i pjesmu - kazao je Hota.

Foto: Općina Novi Grad

Za sve one koji su imali interesovanja za laganu tjelovježbu, uz profesionalnog instruktora, penzioneri su imali priliku i raditi vježbe prilagođene upravo njihovoj životnoj dobi, ali ni šetnja šumama na svježem zraku nije izostala.

Novogradskim penzionerima se na Igmanu pridružio i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić koji je kazao kako je sretan što se ova sunčana nedjelja uspjela iskoristiti za organizaciju jednog lijepog druženja:

- Drago mi je da smo uspjeli organizovati za vas danas ovo druženje. Na vašim licima i u razgovoru sa vama vidim da ste zadovoljni i to me posebno raduje. Ovo je jedan od načina na koji Općina nastoji pokazati penzionerima da se misli na njih i da  sigurno ni u budućnosti neće biti zaboravljeni sa naše strane - kazao je Efendić. 

Općina u narednom periodu ima u planu da proširi saradnju sa penzionerima i kroz niz drugih programskih aktivnosti.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije