Užas kod Bačke Palanke: Šest godina silovao mlađu sestru

Objavljeno: 12.11.17 u 17:40

Jova Dž. (20) iz Paraga kod Bačke Palanke uhapšen je nakon što ga je majka prijavila da je šest godina silovao mlađu sestru.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Mladić je u petak saslušan u novosadskom Višem tužilaštvu. On se sumnjiči da je napastvovao sestru koja ima sada 16 godina. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Mladićeva porodica živi u izdvojenom dijelu naselja u Paragama, a on se u ovo mjesto doselio sa majkom, koja se tu udala za jednog mještanina i sa njim dobila ostalu djecu, kao i djevojčicu za čije silovanje se sumnjiči.

- Djevojčica je poslije hapšenja brata odvedena na pregled, gdje je ispričala da je stariji brat silovao prethodnih godina. Poslije svega, ona je sklonjena u sigurnu kuću - kaže izvor Kurira.

Meštani Paraga zanijemili su nakon ovog saznanja i ne mogu vjerovati da je on tako nešto uradio, jer ga znaju kao mirnog i vrijednog momka.

- Ne mogu da vjerujem da je, kako se sumnja, napastvovao mlađu sestru. Bio je veoma vrijedan, radio je po selu. Ljetos je kod jednog sugrađanina čuvao bostan i trudio se da zaradi. Teško mi je da povjerujem, jer koliko je meni poznato, nije bio problematičan. Bio je vrlo fin, nikada ga nisam čuo da je opsovao, a kamoli nešto drugo. Znam da sa majkom, očuhom, braćom i sestrama živi u skromnim uslovima - kaže jedan mještanin Paraga koji dobro poznaje i Jovu i njegovu porodicu i kome je ovo majčino prijavljivanje veoma sumnjivo, s obzirom na to da joj je on sin iz prvog braka.

Inače, Jovin očuh je u zatvoru, a kako kažu mještani, tačan razlog ne znaju.