open-navfaktor-logo
search
Zavidovići
Užasna nesreća: Djevojčica (5) podlegla, dječak (4) teško povrijeđen, vozač kamiona uhapšen
Završen je uviđaj u mjestu krivaja između Olova i Zavidovića, gdje je danas u teškoj saobraćajnoj nesreći teško povrijeđeno dvoje djece, od kojih je jedno, nažalost, preminulo na mjestu nesreće. 
24.05.2022. u 17:00
get url
text

Nezvanično saznajemo da je preminula petogodišnja djevojčica, dok je teško povrijeđen godinu mlađi dječak.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zvanično je potvrđeno da su u ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovali teretno motorno vozilo i dva pješaka.

VEZANI TEKST - Saobraćajna nesreća u Krivaji, poginuo maloljetni pješak, drugi odvezen u bolnicu

Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek potvrdio je za Faktor da je nakon uviđaja obavljenog pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, vozač kamiona uhapšen i bit će podvrgnut kriminalističkoj obradi.

- Radi se o H. A. (1981) iz Zavidovića. Kamion je prevezen pred službene policijske prostorije radi eventualnih vještačenja koja će biti rađena po naredbama Tužilaštva. Kada je u pitanju drugi povrijeđeni pješak, njemu su u bolnici konstatovane teške tjelesne povrede, ali nisu opasne po život - kazao je Fišek za Faktor.

Tijelo stradale djevojčice najvjerovatnije će biti prevezeno u Zenicu, gdje će po eventualnoj naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona nastavljaju rad na rasvjetljavanju i utvrđivanju svih okolnosti ove tragične saobraćajne nesreće. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.