Uznemirujući snimak: Bivši UFC borac preminuo nakon nokauta u ringu

Objavljeno: 19.06.17 u 10:17

Nakon što je jučer proglašen moždano mrtvim, Tim Hague je samo nekoliko sati kasnije preminuo. Bivši UFC teškaš preminuo je u 34. godini.

Hague se nije probudio iz kome
Hague se nije probudio iz kome

Hague je u komi završio nakon što je doživio nokaut u bokserskom meču protiv Adama Braidwooda koji se održao prije dva dana, piše Fightsite. U ringu je ostao bez svijesti, a članovi tima nisu ga uspjeli probuditi.

Hospitalizovan je i ustanovljeno mu je teško krvarenje u mozgu, nakon čega je operisan. Bio je u komi iz koje se nažalost nije uspio probuditi.

Hague je borilačku karijeru počeo 2006. godine, kao učesnik 3. sezone Ultimate Fightera, no nije zaradio UFC ugovor. Ugovor s najjačom borilačkom organizacijom dobio je tek kao član King of The Cage promocije, nakon devet pobjeda u deset nastupa i titule teškaškog prvaka te promocije. U UFC-u je debitovao pobjedom protiv Pata Barryja, a onda je doživio tri poraza u nizu te je otpušten.

Posljednjih godina je nastupao po raznim promocijama i došao do profesionalnog MMA skora 21-13. U boksu je debitovao pobjedom, no nakon toga je doživio tri poraza, od kojih ga je ovaj posljednji nažalost koštao života.