open-navfaktor-logo
search
Izbodene nožem
Uznemirujući zločin na Floridi: UFC borac uhapšen zbog pokušaja ubistva svoje dvije sestre
Policija u Boynton Beachu na Floridi privela je i u zatvoru zadržala 31-godišnjeg Irwina Riveru, MMA borca koji je pod ugovorom s UFC-om.
08.01.2021. u 13:37
get url
text

Rivera je priveden zbog dva pokušaja ubistva. Ono što je posebno uznemirujuće za ovaj zločin je činjenica da su žrtve njegove dvije sestre, piše ESPN.

Dvije djevojke pronađene s višestrukim ubodnim ranama, nakon čega su hospitalizovane i van životne opasnosti su. Američki mediji u posjedu su službenog policijskog izvještaja, sa detaljima ovog zločina.

- Prvobitno je pronađena 22-godišnjakinja, koja je krvava ležala uz cestu, s višestrukim ubodima u području leđa, glave i ruke. Uspjela je policiji reći kako je izbodena te kako se u kući nalazi njena 11 godina starija sestra koja je također napadnuta. I druga sestra je u kući pronađena također u lokvi krvi, s ubodima na sličnim mjestima poput mlađe sestre.

Komšije su već svjedočile, otkrivši kako je jedna od sestara došla do njihovih vrata te zatražila pomoć, a također su i identifikovali Irwina Riveru kao počinioca zločina. Rekli su da su ga u jednom trenutku vidjeli oblivenog krvlju te kako im je rekao da je sve u redu i da zatvore vrata - piše u izvještaju.

Rivera je priznao zločin nakon što ga je nazvala policija. Objasnio je kako je u jutarnjim satima ušao u sobu gdje su njegove sestre spavale, te ih je krenuo bosti nožem. Izjavio je kako je to napravio zbog naredbe koju mu je dala viša sila. Uvjeren da su sestre mrtve, rekao je kako ih je on ubio.

Rivera je rođen u Meksiku, a kao profesionalni MMA borac upisao je deset pobjeda i šest poraza, piše Fightsite. UFC-u je pristupio prošle godine kao zvijezda Titan FC promocije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.