Uzor mu Begović: Zmajić potpisuje za Freiburg, a u Evropskoj ligi želi Želju ili Sarajevo

Objavljeno: 19.06.17 u 12:02

Elvin Kovač, talentovani golman koji nosi dres Freiburga i juniorske reprezentacije BiH, najvjerovatnije će potpisati ugovor sa ovim njemačkim bundesligašem koji je u prvenstvu osvojio sedmo mjesto i učestvovat će u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu.

Kovač želi naslijediti Begovića
Kovač želi naslijediti Begovića

- Imam veliku podršku trenera u Freiburgu i u skorijoj budućnosti oni me vide na mjestu prvog golmana seniorske ekipe. Interes za mene pokazalo je nekoliko bundesligaša, ali ostajem vjeran klubu u kojem ću imati priliku da branim i dalje napredujem. Drago mi je što će Freiburg igrati evropska takmičenja i vjerujem da mogu napraviti zapažene rezultate i iznenaditi cijelu Evropu. Volio bih u duelu protiv mog kluba vidjeti Želju ili Sarajevo - kaže  Kovač.

Kovač je prve fudbalske korake napravio u školi fudbala Fair Play u Sindelfingen, nakon čega je promijenio nekoliko klubova, a od 2014. godine član je Freiburga sa kojim je učestvovao na jakom omladinskom turniru na kojem su bili Dinamo iz Zagreba, Stuttgart, Inter iz Milana, Mainz, Everton.

Dobre odbrane dovele su ga i do dresa U-19 reprezentacije BiH, a u nekoliko navrata bio je na spisku selektora Tonija Karačića.

- Uvijek sam se potajno nadao da ću jednog dana zaigrati za BiH i ta se želja ispunila. Nadam se da ću se u 2017. godine izboriti i za mjesto prvog golmana U-19 reprezentacije. Uzor mi je Asmir Begović i želja mi je da ga jednog dana zamijenim među stativama. Nadam se da će u N/FSBiH još više pažnje posvetiti našim talentovanim fudbalerima širom svijeta i svi oni imaju jednu zajedničku želju, dres reprezentacije BiH - zaključio je Kovač.